هل
هِل میوهای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانههای خوشبو است. هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیلهاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
هل یکی از چاشنیهای معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نانها، شیرینیها و بهخصوص مرباها و طعم دهنده بعضی نوشیدنی ها مثل چای است. هندیها و پاکستانیها و جنوب بلوچستان ایران بیشترین مصرفکنندههای هل در جهان هستند.
ویژگی های ضد سرطان
سلامت قلب و عروق
کنترل کلسترول
ضد افسردگی
درمان اختلالات ادراری
محافظت در برابری بیماری های دستگاه گوارش
ویژگی های ضد میکروبی
ویژگی های ضد اسپاسم
بیماری های دهان و دندان
ویژگی ضد آسم
ویژگی های ضد التهابی
سم زدایی
بهبود گردش خون
بهبود تهوع و استفراغ
ویژگی های تقویت کننده میل جنسی
گلو درد
خوشبو کننده نفس
مزاج این گیاه گرم و خشک است.
افزون بر مصارف آشپزی، استفاده از هل به عنوان یک گیاه دارویی سابقه ای طولانی در فرهنگ هندی و پزشکی سنتی چینی دارد. باور بر این بوده است که هل درمانی برای عفونت های دندان و لثه، ناراحتی گلو، گرفتگی ریه، سل ریوی، التهاب پلک، اختلالات گوارشی، ناراحتی کلیه، و سنگ کیسه صفرا محسوب شده و به عنوان یک پادزهر برای سموم و زهرها نیز کاربرد داشته است.