انواع برگه
شلیل یکی از خوشمزه ترین میوه های آبدار تابستانه می باشد. این میوه از خانواده ی هلو می باشد ولی به عکس هلو پوست کرکی نداشته و کاملا براق است. اصالت این میوه به نواحی شمال غرب چین، جایی نزدیکی مرز ایران باستان بوده که به ایران کم کم تجارت شده و از ایران به اروپا رفته است. و برای اینکه خاصیت و خواص خود را حفظ کند آن را خشک می کنند
1- برای پوست عالی است
2- برگه شلیل بوی بد دهان را میبرد
3- خاصیت ضد سرطانی
4- اشتها را زیاد می کند
مزاج این میوه سر و تر است و برای افرادی که مزاچی گرم دارند خوب است و حرارت را کاهش می دهد .
موارد استفاده برگه شلیل به نسبت بالا می باشد و در دسر و شیرینی پزی به روش های متفاوتی می توان از شلیل استفاده نمود. در تارت یا پای می توان شلیل خشک به کار برد. یک پیمانه برگه ی شلیل را ریز کرده و در مخلوط کن می ریزیم. روی آن را با آب انگور یا سیروپ انگور می پوشانیم و اسموتی خوشمزه ای تهیه می کنیم. .