مریم گلی
معمولا این گیاه به دلیل مزه تند و تیز خود به غذاهای لذیذ افزوده می شود و از مواد تشکیل دهندهی مهم در بسیاری از غذاها و فرایندهای فراوری و آماده سازی گوشت به شمار می رود. برگ های تازه و خشک شده گیاه مریم گلی را به عنوان ادویه برای طعم دادن به انواع غذا ها، سس پاستا و سس سالاد استفاده می کنند.
1- تنظیم هضم، رفع بیماری های پوستی
2- تقویت استخوان
3- تقویت حافظه
4- بهبود مشکلات تنفسی و گلودرد
گیاه مریم گلی طبعی گرم و خاصیت آرامبخشی دارد. این گیاه به تقویت سیستم ایمنی بدن، افزودن اشتها و درمان کمخونی کمک میکند و میکروبکش و نشاطآور است.
عوارض جانبی مریم گلی شامل مشکلات خفیف گوارشی، جوش های پوستی، فشارخون بالا یا پایین (بسته به نوع مریم گلی استفاده شده) و پایین آوردن سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت است. این نگرانی نیز وجود دارد که ممکن است برخی از انواع مریم گلی مانند مریم گلی اسپانیایی اثراتی شبیه استروژن داشته باشند. بنابراین افرادی که مشکلات هورمونی دارند، نباید مریم گلی مصرف کنند.